Några sommartankar ifrån vår säljchef, Anders:

För inte så länge sedan fann jag ett dokument om olika uttryck man använder i ”tryckvärlden”. I vår bransch blir man ju ganska så van att hantera lite av varje inom detta område så jag får väl erkänna att ett 36-sidigt dokument med detaljerad information om olika trycktermer svepte som en kall vind runt öronen! 36 sidor! Visst en del info är basic men ändå.....

Här på kontoret har vi känt oss rätt nöjda att känna till de vanliga uttrycken som ”screentryck, silkscreen, sublimering, heat transfer och andra dagligt förekommande termer, men nu kan vi bara konstatera att vi sannerligen inte var fullärda!

Det positiva med ny kunskap är ju att vi nu kan erbjuda våra kunder fler alternativ och möjligheter så inget ont som inte för något gott med sig. Alltid kul att utveckla sitt kunnande och få fler lösningar att jobba med. Men kanske viktigast av allt; vi har ett uppslagsverk att använda när våra professionella kunder använder sina kluriga termer.

Några exempel:

Accidenstryck: Är man inte i den grafiska branschen tror jag inte många vet vad detta är, eller hur? Vad är det då? Jo, tryckmetod för inbjudningskort och liknande enkla tryck.

Digtalt provtryck: Något våra leverantörer gärna använder och något som kan skapa problem. Det låter ju bra att man relativt snabbt kan få ett provtryck, ett provtryck från en skrivare med hög upplösning, MEN när sen den färdiga produkten kommer är ju trycket oftast tryckt med sedvanlig teknik och då är det inte alltid lika fantastiskt som provtrycket. Kan alltså skapa irritation även om metoden ger vissa fördelar.

Fullt tryck i orderboken är ju bättre än fult tryck och bekymmer. Vägen dit är ständigt fördjupad kunskap och erfarenhet, något vi kan erbjuda ER!

Liknande exempel på ”uppslagsverk” finns på nätet för tex textilkunskap. Även detta ett omfattande och lärorikt dokument på 90 sidor! För er som är intresserade av något av dessa båda dokument går det bra att höra av sig så skickar jag gärna över PDF-dokumenten till er, någon liten hjälp kanske det kan vara vid tillfälle.