Sadelskydd är en perfekt reklambärare – Men att välja rätt kan vara svårare än man tror

I takt med att fler cyklar till jobb och skola, så ökar användningen av sadelskydd. Cykelsadelskydd med tryck är en av de senaste årens mest populära reklamprodukt. Det kanske inte är så konstigt när man får mycket reklam för ett billigt pris. Skydden används dagligen och ett välgjort regnskydd blir lätt ett måste i handväskan eller ryggsäcken. När cykeln står parkerad på gator och torg, ger den ökad synlighet åt reklamtexter och logotyper.

Men kvalitets- och prisskillnaderna är stora, då material, sömnad och tryck påverkar priset i hög grad.

Välj rätt sadelskydd för era behov och budget

Material - PVC eller Polyester

Det första att ta ställning till är materialvalet. PVC har en lite mjukare känsla och går att få både i glansig och matt finish. Sadelskydden av PVC är vattentäta och håller sadeln garanterat torr. Detta är generellt sett det dyraste alternativet.

Polyester, med olika kvaliteter som 190T eller 210D, är ett prisvärt alternativ. Detta är den mest populära lösningen när budskap eller logga ska synas till bäst pris. Polyester går att få mer eller mindre vattentåligt. Mer om det nedan.

Nylon blandas lätt ihop med polyester, och det är inte alltid självklart om sadelskyddet är gjort av nylon eller polyester. Materialet är inte så vanligt längre för detta ändamålet.

Vattentätt?

För sadelskydd av PVC innebär det täta materialet och de svetsade fogarna ett vattentätt skydd.

För polyester finns det olika metoder för att göra sadelskyddet mer vattentåligt. Sömmens placering har betydelse, man kan välja att sätta sömmen på insidan eller utsidan. Det påverkar inte bara utseendet på skyddet, utan även vattentåligheten. En söm som är placerad på insidan ger ett bättre skydd mot väta och regn.

För att uppnå en ännu högre vattentålighet, så går det även att laminera cykelskyddet. Då lägger vi ett tunt, vattentåligt, lager ovanpå polyestern.

Sadelskydd med tryck


Tryck

De vanligaste tryckmetoderna på sadelskydd är transfertryck(heat transfer) och screentryck. Om logotypen eller trycket har många färger eller är komplicerat så rekommenderas transfertryck. Om sadelskyddet ska ha ett heltäckande mönster, så görs det tryck på både ovansidan och undersidan.

Modeller

De är vanligast att man väljer ett brett skydd för att passa så många sadelmodeller som möjligt. Men det smala sadelskyddet ger en bättre passform på cykelsadlar av den modellen.

Specialdesign

När ni vill ha något extra eller annorlunda detaljer, så går det såklart bra att specialdesigna sadelskydden.

 
Låter detta för mycket, ingen fara. Kontakta oss med er budget och behov, så hjälper vi er att välja rätt sadelskydd med tryck.